Luft-vatten värmepump

Ett komplett system

Precis som luft/luftvärmepumpar utvinner luft/vatten-värmepumpen sin energi från utomhusluften. Den här typen av värmepump är dock vattenbaserad på så sätt att värmen som utvunnits ur luften fördelas via ett vattenburet system som till exempel golvvärme och element. För de fastigheter som redan har ett sådant system är alltså luft/vatten-värmepumpen ett mycket smart alternativ.

Vi hjälper dig

Den här typen av värmepump ger ett heltäckande värmesystem, vilket innebär att det också ger varmvatten. På de kallaste dagarna kan värmepumpen ha svårt att utvinna tillräckligt med energi ur den kalla uteluften och måste kompensera med en elpatron. Därför är det viktigt att luft/vatten-värmepumpen är lagom stor för fastigheten för att säkerställa att den kan tillgodose värmebehovet med lägsta möjliga elförbrukning.

Ni kan alltid vara säkra på att LV Energi tar hänsyn till alla dessa aspekter så att ni kan göra största möjliga besparingar på energiförbrukningen. Effekten av en luft/vatten-värmepump är större i varmare klimat, men även i kallare miljöer kan den vara ett ypperligt komplement till fastighetens befintliga värmesystem.

Varmt välkommen att kontakta vårt härliga gäng

Tillsammans ser vi till att hitta en lösning baserad efter era behov.

Begär offert