Luftkonditionering

En frisk fläkt

För att få det perfekta inomhusklimatet året om kan luftkonditionering vara den perfekta lösningen. Luftkonditionering fungerar på samma sätt som ett kylskåp, men istället för att kyla en begränsad yta kan en hel lägenhet eller större fastighet sänka temperaturen.

Tekniken bygger på principen att vätska som dunstar upptar värme från omgivningen. I kylsystemet finns en vätska som absorberar värme från omgivningen när den förångas. Luften omkring kyls ner och en fläkt blåser ut den kalla luften i rummet. En luftvärmepump kan ofta användas till luftkonditionering, men det finns också många separata system, både fastmonterade och portabla.

Vi hjälper dig!

Fördelar med luftkonditionering

Det finns många fördelar med en luftkonditionerad miljö och den mest uppenbara är kanske bekvämligheten. Kroppen mår inte bra av för höga temperaturer och det kan vara svårt att hitta svalka under riktigt heta sommardagar. Den filtrerade luften som pumpas ut från luftkonditionering innebär dessutom färre dammpartiklar och luftburna bakterier, vilket är bra för hälsan.

Det blir allt vanligare med luftkonditionering, inte minst på grund av de varmare somrarna. Med ett separat kylsystem slipper man besvär som buller och korsdrag som annars lätt uppstår när man har fönster och dörrar öppna för vädring. En behaglig temperatur hjälper Er att prestera och må bättre, såväl hemma som på jobbet. Hör av er till oss på LV Energi så kan vi hitta det bästa systemet för ett perfekt inomhusklimat, sommar som vinter.

Skicka en offertförfrågan till oss.

Begär offert

För att du ska få den bästa upplevelsen när du besöker oss använder vi cookies på vår hemsida.
Du kan läsa mer i vår intregritetspolicy.