Luft/luft-värmepump

En fri energikälla

Det finns olika typer av luftvärmepumpar, men sättet de utvinner energi och fördelar värme varierar. En luft/luft-värmepump utvinner energi från utomhusluft som pumpas in genom utomhusdelen, och med kompressorteknik utvinns den värme som finns i luften. Värmen fördelas sedan direkt ut i huset med en inbyggd fläkt i inomhusdelen.

Dessa värmepumpar har vuxit i popularitet och designen och funktionen utvecklas ständigt. Både ute- och inomhusdelarna brukar vara kompakta och lättplacerade där de inte skapar ett störande moment i vardagen utan lätt smälter in med den övriga inredningen.

Vi hjälper dig!

Fördelar med luft/luft-värmepump

Att installera en luftvärmepump är avsevärt mycket billigare än till exempel bergvärme, där det krävs borrning. Med en luftvärmepump behövs inga ingrepp på tomten och det krävs inga tillstånd. I vissa kommuner finns dock en anmälningsplikt på grund av eventuellt buller från utomhusdelen. Luftvärme utnyttjar förnyelsebar energi, nämligen solenergi, eftersom luften först värms upp av solen, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ.

Ytterligare en fördel med luft/luft-värmepump är att den också fungerar omvänt, så på riktigt varma dagar kan den användas som luftkonditionering och kyla inomhusluften. Effekten av luftvärme kan vara sämre i kallare klimat, då energiförbrukningen blir högre vid temperaturer under -15/20°. Huruvida detta system är optimalt för just er bostad kan LV Energi svara på då vi alltid ser över vilka möjligheter som passar bäst.

Skicka en offertförfrågan till oss.

Begär offert

För att du ska få den bästa upplevelsen när du besöker oss använder vi cookies på vår hemsida.
Du kan läsa mer i vår intregritetspolicy.