Solpaneler

Ett klimatvänligt val

Solceller används i dag på nästan alla typer av fastigheter, både för privata hus och offentliga byggnader. Från början användes solpaneler endast som fristående system, till exempel på båtar, husvagnar eller fyrtorn. Tack vare den snabba utvecklingen har priset sjunkit, vilket gjort dem mer tillgängliga.

Idag kan solcellerna anslutas till elnätet, vilket är en fördel ekonomiskt sett för den som äger solpaneler. Solcellerna sitter grupperade på solpaneler och det är dessa som monteras upp på taket. När solstrålarna träffar solcellen uppstår en elektrisk spänning mellan fram- och baksidan, vilket i sin tur skapar likström. Likströmmen skickas vidare till en växelriktare, som omvandlar strömmen till växelström. Det är den här typen av ström som till slut skickas till fastighetens elcentral för dagligt bruk.

Vi hjälper dig!

Spara energin som blir över

Solpanelerna kan inte lagra energi, men det går att spara den genom att montera batterier. Under sommarmånaderna kan energiförsörjningen tillgodoses utan problem enbart med solenergi, även på molniga dagar. Det är också vanligt med överskottsel, vilket kan säljas till elbolag om den matas in på elnätet. Genom att sälja överskottselen kan man täcka upp de kostnader som uppstår under vinterhalvåret när solpanelerna bara generar en sjundedel av energin från sommarhalvåret.

Solpaneler kräver väldigt lite underhåll – det kan så klart vara bra att borsta bort eventuella löv, men smuts påverkar i stort sett inte verkningsgraden. Att installera solpaneler är en stor investering, men den betalar tillbaka genom att förse fastigheten med kostnadsfri el. Mäklare har dessutom bekräftat att solpaneler höjer värdet på huset, vilket blir en fin bonus vid en eventuell försäljning. LV Energi hjälper er genom hela processen att anlägga en solcellsanläggning anpassad för fastighetens unika förutsättningar och behov.

Skicka en offertförfrågan till oss.

Begär offert

För att du ska få den bästa upplevelsen när du besöker oss använder vi cookies på vår hemsida.
Du kan läsa mer i vår intregritetspolicy.