Värmepumpar

Värmepump för bekväma inomhustempraturer

En värmepump är ett utmärkt sätt att hålla bekväma temperaturer inomhus. Det finns många olika typer av värmepumpar och vilken som passar just i er fastighet beror på vilken typ av byggnad och tomt det rör sig om. Principen är dock fortfarande densamma för alla värmepumpar; värme pumpas från en utomstående källa in i byggnaden, som ett omvänt kylskåp där värmen istället pumpas ut. Värmepumpen använder el för att höja temperaturen på den kalla värme som pumpas in, men man får ut mer energi i form av värmen som pumpas ut än den energi som förbrukas i form av el. Detta gör värmepumpen till ett ekonomiskt och miljövänligt alternativ.

Hur mycket just ni kan spara på en värmepump beror på vilken typ av uppvärmning ni använder idag samt husets storlek, men de flesta kan räkna med att värmepumpen återbetalat sig själv på ett par år. Ni kan dessutom spara pengar vid installationen genom att utnyttja ROT-avdraget och på så sätt sänka er del av arbetskostnaden. Vi på LV Energi strävar alltid efter att hitta den mest energieffektiva lösningen för er fastighet.

Vi hjälper dig!

Vi hjälper dig också med service på värmepumpar

Vi utför också service av värmepumpar för att säkerställa att dessa behåller samma höga effekt och förlänger hållbarheten. Med tiden minskar effekten hos de flesta värmepumpar, och smuts kan ta sig in som är svår att komma åt. Allt detta kan åtgärdas med regelbunden service, vilket ni sparar pengar på i det långa loppet. Hur ofta en service behöver genomföras beror på hur värmepumpen används och underhålls. En luftvärmepump som står ute behöver till exempel lite hjälp på traven för att undvika att det samlas löv eller snö på utomhusdelen, och eventuellt lite avisning vid minusgrader. Inomhusdelen kan med fördel dammtorkas och även filtren kan rengöras enligt instruktionerna i manualen. Den övriga skötseln står vi alltid till tjänst med så att ni kan känna er nöjda och trygga med värmepumpen i många år framöver.

Skicka en offertförfrågan till oss.

Begär offert

För att du ska få den bästa upplevelsen när du besöker oss använder vi cookies på vår hemsida.
Du kan läsa mer i vår intregritetspolicy.